Gemoedsrust

Met een tankkaart wordt ook de administratie rond belastingen een stuk lichter, wat ook zorgt voor een efficiënter gebruik van je tijd. Daarnaast is het dankzij het digitale luik niet langer nodig om tickets bij te houden. Ook de BTW-aangifte gaat een pak sneller dankzij vooraf ingevulde formulieren. Je ontvangt per periode een overzichtelijke factuur waarop je het verbruik per persoon en per auto kan bekijken. Zo kan je de nodige aanpassingen aanbrengen om maximaal te besparen.

Dankzij de facturen die een tankkaart voorziet, wordt een BTW-teruggave voor werkgerelateerde brandstofkosten gemakkelijker en stressvrij. Administratieve taken kunnen verricht worden via een innovatieve online accountmanagement-software waarbij alle transacties op één factuur komen in overeenstemming met de Belgische wetgeving. Zo wordt het monitoren van brandstofkosten over de hele lijn een stuk simpeler.

Er zijn verschillende scenarios rond het fiscale aspect van een tankkaart. Of de tankkaart nu voor een personen- of een bedrijfswagen gebruikt wordt, de fiscale regeling blijft gelijk. Enkel het type verplaatsingen heeft een invloed: wanneer de kaart gebruikt wordt voor privé-verplaatsingen, zijn de kosten aftrekbaar voor de werkgever, net als monetaire vergoedingen. Om van die vermindering te genieten, moet het voordeel vermeld worden op het belastingsfiche 281.10 en de bijhorende verklaring. Wanneer de werknemer de tankkaart gebruikt voor werkverplaatsingen, valt dat onder de kosten van de werkgever. In dat geval zijn de kosten dus aftrekbaar als werkuitgaven.

Wat zijn de sterktes en zwaktes van uw vloot?
Van verzekering en onderhoud tot verborgen kosten: evalueer uw vloot en ontdek waar u kan besparen.

Op maat gemaakt voor alle maten

Lijkt jouw vloot je te klein om te genieten van een tankkaart? Geen zorgen. De Network Fleet Card werkt even goed op maat van vloten kleiner dan 25 voertuigen. Elke kaart kan volledig gepersonaliseerd worden om in te spelen op de noden van jouw vloot. Van een limiet op verbruik of bedrag, de gewenste brandstoftypes of de geldigheid per specifiek land tot extra services als tol of carwash.

Samengevat verdwijnen de fiscale zorgen van fleet management volledig dankzij een tankkaart. Indien je interesse geprikkeld is en je meer wil weten over wat een Network Fleet Card voor jouw bedrijf kan betekenen, kan je hier een offerte aanvragen

Vragen over ons netwerk, onze oplossingen, onze visie?
U kan ons steeds bellen, mailen of ontmoeten. Wij blijven bereikbaar.