Om je bedrijf te helpen bij de beslissing, lijstten wij alvast de sociale regels rond een tankkaart op. Die hebben grotendeels betrekking op 2 factoren: het voertuig en het gebruik ervan.

Wanneer een tankkaart NIET is gekoppeld aan een bedrijfswagen

Een tankkaart is niet noodzakelijk gelinkt aan een bedrijfswagen. De kaart kan even goed voor personenwagens gebruikt worden. Als dat het geval is, zijn er 3 mogelijke situaties:

Het eerste scenario

In het eerste scenario wordt de tankkaart gebruikt voor het pendelen. Een tankkaart voor woon-werkverkeer komt overeen met het terugbetalen van vervoerskosten. In dit geval worden die simpelweg rechtstreeks via de kaart betaald.

Het tweede scenario

Een tweede optie is een tankkaart die enkel voor privé-uitstappen gebruikt kan worden. Aangezien de werknemer dan een gratis tankkaart heeft voor weekends en vakanties, zorgt dat voor een daling in de sociale bijdrage.

Het derde scenario

De laatste optie is een tankkaart die enkel voor professionele verplaatsingen geldt. Bij dit gebruik, voor bijvoorbeeld business meetings, hoort geen sociale bijdrage.

Wat zijn de sterktes en zwaktes van uw vloot?
Van verzekering en onderhoud tot verborgen kosten: evalueer uw vloot en ontdek waar u kan besparen.

Wanneer een tankkaart is gekoppeld aan een bedrijfswagen

Wanneer een tankkaart wel aan een bedrijfswagen gelinkt is, zijn er twee mogelijke gevallen. Ten eerste is er het woon-werkverkeer en privé-verplaatsingen. Het gratis gebruik van een bedrijfswagen en tankkaart voor privédoeleinden komt niet in aanmerking voor een vermindering van de persoonlijke of werkgerelateerde sociale bijdrage.

Het tweede scenario

Het tweede geval is uitsluitend gebruik voor professionele verplaatsingen. Wanneer een werknemer een bedrijfswagen en een tankkaart enkel voor business trips gebruikt, is de werkgever niet gebonden aan de zogenaamde ‘CO2-bijdrage’.

Voor meer info over de kaart die bij jou past, kan je hier een offerte aanvragen

Vragen over ons netwerk, onze oplossingen, onze visie?
U kan ons steeds bellen, mailen of ontmoeten. Wij blijven bereikbaar.