Nu het vervoer in de meeste stadscentra van ons land volledig stilstaat, door een steeds toenemend aantal inwoners en pendelaars, gaat de privésector op zoek naar een meer duurzame en multimodale mobiliteit die verschillende transportmethodes combineert en dus de verplaatsingen van werknemers vergemakkelijkt.

Ook wij dragen ons steentje bij om ideeën, technologieën en uitvoeringen te vinden rond innovatieve mobiliteit. Een groot aantal ondernemingen heeft heel goed begrepen dat pendelaars interesse hebben in multimodale mobiliteit en komen dus met oplossingen op de proppen. Van deelfietsen tot het Uber-platform of van metro-tram-busticketten tot carpooling, van deelwagens tot gereserveerde parkeerplaatsen, … De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is nu ook eindelijk mogelijk voor pendelaars die de wagen afzweren en voor fleet managers om al die opties te combineren via één enkel platform, in hun zoektocht naar een zachte en multimodale mobiliteit.

Focus op één applicatie
die meerdere mobiliteitsdiensten combineert !

Dankzij de Shell Mobility Solutions app heeft elke werknemer toegang tot het merendeel van de mobiliteitsdiensten via hun smartphone. Een biljet, pass of abonnement voor het openbaar vervoer kopen, betalen voor een parkeerplaats, een fiets huren of de locatie van een deelwagen regelen: het kan nu allemaal via één enkele app. De Shell Mobility Solutions app wordt beschikbaar voor werknemers met het cafetaria-plan of met een mobiliteitsbudget toegekend door hun werkgever. Quant aux gestionnaires de flottes, ils disposent d’une plateforme web pour allouer les budgets et faire le suivi au travers de reporting.

De makkelijk te gebruiken app kiest resoluut voor digitaal en heeft enkel het beste te bieden op vlak van lokalisatie, beveiligd betalen, gegevensbescherming en responsiviteit. De beste transportmethode in de buurt vinden, alle mobiliteitsuitgaven in real-time opvolgen, privé-uitgaven scheiden van professionele uitgaven, … Een waaier aan functies die een aangename en nuttige ervaring opleveren, zowel aan gebruikers als aan mobiliteitsbeheerders in ondernemingen.

Ook de administratie wordt een pak simpeler voor fleet managers dankzij de centralisatie van alle uitgaven in eenzelfde interface, met een gedetailleerd overzicht van mobiliteitsdiensten, brandstof- en oplaadkosten.

Dé app die mobiliteitsoplossingen aanbiedt, is klaar om gedownload te worden en zal beschikbaar zijn voor werknemers met het cafetaria-plan of met een mobiliteitsbudget toegekend door hun werkgever. Shell Mobility Solutions is een concreet antwoord op de mobiliteitsuitdagingen van morgen.

De Shell Mobility Solutions App,
een antwoord op de politieke ambities voor 2026 ?

De regering opent het vuur op de Belgische bedrijfswagens. Vanaf 2026 moet elke leasingwagen uitstootvrij zijn. Dat betekent dat autoparken zoals we ze vandaag kennen, gevuld zullen worden met voertuigen die het stopcontact in kunnen. Niemand kan echter met zekerheid zeggen of ondernemingen klaar zijn om met zo’n verandering om te gaan. Wat wel vaststaat, is dat bedrijfswagens fiscaal minder en minder interessant worden. De multimodale mobiliteit biedt dus een oplossing voor die politieke uitdaging. Op voorwaarde dat de regering een budget vooropstelt om andere, minder vervuilende manieren van transport mogelijk te maken, natuurlijk. De toekomst heeft heel wat in petto!

Source: https://www.lecho.be/economie-politique/belgique/federal/vivaldi-rimera-avec-mobilite-douce-ou-silencieuse/10254988.html

Meer weten over de mobiliteitsprojecten van Network Fleet Card.
U bent fleet manager en werkt in een bedrijf dat de meest intelligente en meest ecologische mobiliteitsoplossingen kan gebruiken? U kan raad gebruiken om de uitstoot van uw autopark te verminderen? Contacteer ons en wij antwoorden graag op uw vraag.