Door zich te positioneren als een leidende speler in de race om elektrisch opladen, wil Shell dit toegankelijker maken voor zowel de professionele als de particuliere sector. De ontwikkeling van een snellaadnetwerk is inderdaad een belangrijke schakel voor Shell.

Naast een compleet ecosysteem van oplossingen voor bedrijven – en ook voor particulieren – vervolledigt Shell zijn voorstel met de uitbouw van een snellaadnetwerk in samenwerking met de Gamma-winkelketen. Deze laatste nodigt de klanten uit hun auto op de parking te laten tijdens het winkelen. Dit is een zegen voor alle bestuurders van elektrische wagens die deze tijd kunnen gebruiken om hun voertuig op te laden.

Shell & Gamma hebben aangekondigd 1.400 snellaadpunten te installeren in de parkings van doe-het-zelfzaken in België en Nederland. Het gaat om 85 winkels in ons land die de toegang tot snelladen zullen maximaliseren. De 105 nieuwe oplaadpunten, met in totaal 210 oplaadplekken, maken het voor bestuurders van elektrische voertuigen nog makkelijker om een plek te vinden waar ze 100% duurzame stroom kunnen krijgen.

Emmanuel Mignot, CEO van BelgianShell SA:

“Beleidsmakers hebben verschillende maatregelen genomen ten behoeve van elektrische voertuigen. Hierdoor ontstaat een groeiende vraag naar deze voertuigen, zowel bij particulieren als bij wagenparkbeheerders van bedrijven. Het is daarom belangrijk dat we het netwerk en de capaciteit voor snelladers kunnen uitbreiden, zowel langs de weg als op de parkings van winkelcentra, om aan deze groeiende vraag te voldoen. Wij zijn zeer verheugd dat wij ons snellaadnetwerk kunnen vervolledigen dankzij deze nieuwe samenwerking met Intergamma.”

Met deze en andere toekomstige partnerschappen versterkt Shell zijn positie als sterke speler op de markt van elektrisch opladen en wil het hun netwerk aanzienlijk uitbreiden. Hoe? Bijvoorbeeld door bedrijven uit te rusten die van plan zijn hun vloot groener te maken. Shell zal hen een reeks laadoplossingen aanbieden, waaronder laadstations en laadpassen die in heel Europa te gebruiken zijn. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Shell en de hele vlootsector.

Morgen in een paar cijfers…
Op gobaal niveau heeft Shell de ambitie om in 2025, 500.000 operationele oplaadstations te hebben, en bijna 2,5 miljoen oplaadstations in 2030. Naast de oplaadoplossingen van Shell voor thuis en op kantoor, biedt de Shell EV-kaart toegang tot het grootste oplaadnetwerk in Europa. De uitrol van snelladers en bestemmingsladers onder de merknaam Shell Recharge maakt deel uit van het totaalaanbod van Shell op het gebied van elektrische mobiliteit. Shell werkt ook aan de uitbreiding van het netwerk van Shell Recharge-stations bij Shell-stations in België en Europa.

 

Bent u op zoek naar elektrische oplossingen voor uw bedrijf?

JA CONTACTEER ME